Hotărârea privind organizarea Referendumului constituțional pentru integrarea europeană, votată în Parlament4Foto© zdg.md

Hotărârea privind organizarea Referendumului constituțional pentru integrarea europeană, votată în Parlament

, 20 știri, 21 vizualizări

Referendumul urmează să aibă loc la 20 octombrie. Întrebarea la care vor răspunde cetățenii cu drept  la referendum va fi următoarea:  ”Susțineți modificarea Constituției in vederea aderării Rep. Moldova la Uniunea Europeană”. Proiectul privind organizarea referendumului a fost prezentat în plenul parlamentului de președinta Comisiei juridice, Veronica Roșca.

„Prin acest proiect se accentuează valorile europene ale R. Moldova și se constată caracterul suveran național că aparține poporului, a cărui voință constituie baza puterii de stat. Astfel, Parlamentul adoptă prezenta hotărâre cu următorul conținut:  Art.1. -  Se declară, pentru data de 20 octombrie 2024, referendum republican constituțional. Art. 2. – Se supune referendumului proiectul de Lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova exprimat prin întrebarea: ”Susțineți modificarea Constituției in vederea aderării Rep. Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Roșca.

Deputații din opoziția socialist comunistă, dar și din fostul partid Șor,  au criticat organizarea referendumului precum că ar atenta la suveranitatea Rep. Moldova.