Igor Grosu: Suntem mai bine pregătiți pentru sezonul de iarnă, iar cel mai important – nu mai putem fi șantajați de Kremlin3Foto© realitatea.md

Igor Grosu: Suntem mai bine pregătiți pentru sezonul de iarnă, iar cel mai important – nu mai putem fi șantajați de Kremlin

, 6 știri, 5 vizualizări

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi, 19 septembrie curent, o întrevedere cu europarlamentara Corina Crețu. Oficialii au discutat despre importanța investițiilor în economia verde și în infrastructură. A fost trecută în revistă și agenda parlamentară, dar și progresele pe cele 9 recomandări ale Comisiei Europene în contextul acordării statutului de țară candidată.

„Suntem recunoscători Parlamentului European pentru noutatea de azi privind organizarea unei dezbateri în luna octombrie pentru a adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova. Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”, a menționat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului s-a referit și la importanța, din punct de vedere al securității energetice, a faptului că rețelele de transport a gazelor din țara noastră, deținute de Gazprom, sunt operate în premieră de către Vestmoldtransgaz SRL, companie creată de Transgaz România și BERD.