În farmaciile din Moldova vor aparea 17 medicamente noi – Agenția Medicamentului a autorizat mai multe produse medicamentoase2Foto© noi.md

În farmaciile din Moldova vor aparea 17 medicamente noi – Agenția Medicamentului a autorizat mai multe produse medicamentoase

, 5 știri, 0 vizualizări

Membrii Comisiei din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat luni, 30 septembrie, 33 produse medicamentoase, dintre care 17 medicamente noi și 16 repetat.

Printre medicamentele noi autorizate sunt Sevaren, utilizat pentru a controla hiperfosfatemia la pacienți adulți care efectuează ședințe de dializă. Poate fi utilizat la pacienți care efectuează ședințe de hemodializă sau de dializă peritoneală; poate fi utilizat de pacienți cu boală renală cronică, care nu efectuează ședințe de dializă și au o valoare a fosforului în plasmă egală cu sau mai mare de 1,78 mmol/l.

Un alt medicamen nou este Tacrolimus, care face parte dintr-un grup de medicamente numite imunosupresoare. Tacrolimus este utilizat în scopul de a controla răspunsul imun, permițând organismului să accepte organul transplantat. Tacrolimus este adesea utilizat în combinație cu alte medicamente imunosupresoare. Tacrolimus mai poate fi recomandat în caz de rejet al organului transplantat, ficat, rinichi, cord sau oricare alt organ, când tratamentul anterior nu a putut controla răspunsul imun după transplant.