În mesajul de Paște, Papa Francisc îi îndeamnă pe ruși să caute adevărul despre invazia din Ucraina4Foto1Video© moldova.europalibera.org

În mesajul de Paște, Papa Francisc îi îndeamnă pe ruși să caute adevărul despre invazia din Ucraina

, 5 știri, 11 vizualizări

În mesajul său de Paște, adresat duminică lumii, Papa Francisc a părut să le sugereze rușilor să caute adevărul despre invazia țării lor în Ucraina și a făcut apel la dialog între israelieni și palestinieni în urma violențelor recente, relatează Reuters.

„Da, frați și surori", a spus Papa Francisc, „la Paști s-a schimbat destinul lumii și în această zi a învierii lui Cristos ne putem bucura, să sărbătorim, prin har pur, cea mai importantă și mai frumoasă zi a istoriei. „Hristos a înviat! Adevărat a înviat!” - în această urare tradițională a Bisericii din Răsărit (biserica ortodoxă - n.r.), cuvântul „adevărat” ne amintește că speranța noastră nu este o iluzie, ci adevărul!", a spus Sfântul Părinte, scrie News.ro.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a prezidat o slujbă solemnă în ziua de Paște, în Piața Sfântul Petru, care era însorită și plină de credincioși care l-au salutat pe Sfântul Părinte cu entuziasm.

Adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei
Papa Francisc,
Papa Francisc: „Adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei”