În următoarele zile pe drumurile naționale ar putea fi văzută tehnica militară3Foto© publika.md

În următoarele zile pe drumurile naționale ar putea fi văzută tehnica militară

, 6 știri, 10 vizualizări

O aeronavă militară NATO va putea fi observată deasupra a trei raioane din Republica Moldova. Este vorba despre un exercițiu moldo-american, care a început astăzi și se va încheia luni. Peste 200 de militari din Batalionul cu destinație specială „Fulger”, dar și soldați din cadrul Armatei Statelor Unite, participă la exercițiul „Aurochs Partner – 2023”, care are loc la centrul de pregătire al Regimentului de Aviație „Decebal” din Mărculești. Sunt prevăzute și salturi cu parașuta.

„Scopul exercițiului „Aurochs Partner - 2023” este în primul rând ridicarea nivelului de interoperabilitate între Armata Națională și statele partenere" , a menționat Sergiu Cirimpei, locțiitor șef, al Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

Scenariul exercițiului implică efectuarea de salturi cu parașuta în anumite zone din raioanele Florești, Fălești și Bălți. În cadrul instruirii, vor fi utilizate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, dar și o aeronavă militară a Alianței Nord-Atlantice. Este vorba despre un Boeing C-17 Globemaster.