Încă o persoană afiliată Partidului Șor, reținută în dosarul finanțărilor ilegale5Foto© agora.md

Încă o persoană afiliată Partidului Șor, reținută în dosarul finanțărilor ilegale

, 14 știri, 11 vizualizări

Una din cele șapte persoane, care la 16 iulie 2022 au părăsit teritoriul Republicii Moldova pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, a fost reținută de Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, fiind bănuită de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a formațiunii și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

În prezent, Procuratura Anticorupție (PA) continuă să conducă acțiunile de urmărire penală efectuate de CNA în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”.

„Deși urmărirea penală s-a confruntat cu scurgeri de informații care au interferat cu desfășurare investigației, procurorii și ofițerii au întreprins acțiuni suplimentare menite să asigure principiul confidențialității urmăririi penale și asigurării prezumției nevinovăției persoanelor supuse investigațiilor”, spun procurorii. Oamenii legii anunță că faptele de divulgare a datelor urmăririi penale sunt investigate într-o cauză penală separată.