Încă un candidat la prezidențiale – Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah a anunțat că va candida la alegerile din toamnă15Foto2Video© zdg.md

Încă un candidat la prezidențiale – Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah a anunțat că va candida la alegerile din toamnă

, 22 știri, 6 vizualizări

Fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a anunțat oficial că va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Anunțul a fost făcut pe site-ul acesteia.

„Pe fondalul sărăciei și haosului, care crește, sunt tot mai multe indicii că Moldova se pregătește de război! Aceasta nu e o declarație politică, ci o constatare a unor acțiuni și declarații concrete.

Bugetul Ministerul Apărării a fost majorat; Moldova achiziționează radare; se încheie aranjamente internaționale cu scopul de a face noi investiții pentru înarmarea țării; aplicații militare cu antrenarea rezerviștilor se fac tot mai des; cetățenilor altor state li s-a permis să umble înarmați pe teritoriul Republicii Moldova; oficiali de rang înalt fac declarații despre necesitatea aderării la NATO; toate inițiativele privind consolidarea statutului nostru de neutralitate și recunoașterea sa la nivel internațional sunt blocate.