Incendiu puternic la Soroca și Edineț3Foto© realitatea.md

Incendiu puternic la Soroca și Edineț

, 5 știri, 9 vizualizări

Potrivit informațiilor înregistrate, într-o odaie a locuinței a fost depistat cadavrul proprietarei, o femeie în vîrstă de 83 de ani. La fața locului au intervenit angajații Direcției situații excepționale Soroca, care au stabilit că o cauză prealabilă a izbucnirii incendiului ar fi nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit. Incendiul a fost stins de populație, pînă la intervenția pompierilor. Flăcările au distrus parțial lenjeria de pat. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Al doilea caz a fost înregistrat către ora 18:15 în localitatea Goleni, raionul Edineț. Potrivit primelor informații, o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului au fost îndreptate trei echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că focul a afectat în totalitate casa de locuit cu suprafața de 72 m2.

În timpul intervenției, angajații IGSU au depistat în interiorul locuinței cadavrul carbonizat al proprietarei, o femeie în vîrstă de 89 de ani. Incendiul a fost localizat la ora 18:51 și lichidat complet la ora 21:30. |O cauză prealabilă a izbucnirii incendiului stabilită de specialiști, ar fi încălcarea normelor de exploatarea a sobei de încălzit.