Inițiativă legislativă: Angajatorii vor putea acorda salariaților tichete de sport6Foto© realitatea.md

Inițiativă legislativă: Angajatorii vor putea acorda salariaților tichete de sport

, 6 știri, 19 vizualizări

Angajatorii vor putea acorda salariaților tichete de sport pentru a fi folosite ca instrument de plată în unitățile comerciale sportive ce vor avea încheiat un contract de prestare a serviciilor cu operatorul. Inițiativa legislativă este prezentată de Camera de Comerț și Industrie,  împreună cu un grup de deputați, și prevede completarea Legii cu privire le tichetele de masă, care va fi redenumită în Legea cu privire la tichetele de masă și tichetele de sport, transmite IPN.

Alexandr Trubca, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și inițiatorul proiectului de lege, a explicat că tichetele de sport pot fi utilizate exclusiv pentru servicii de sport în sens de procurarea abonamentelor la sala de sport, la bazin, închirierea terenului de fotbal. Tichetele nu pot acoperi achiziția de bunuri sportive, inventarul sportiv. Tichetele nu acoperă serviciile auxiliare de antrenori, masaj etc.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat că, odată cu semnarea Acordului de Comerț Liber, cu deschiderea frontierilor, companiile din Moldova sunt într-o competiție permanentă cu companiile din regiuni și din lume. „Am făcut o analiză care a arătat că productivitatea muncii în cadrul companiilor este cu mult mai joasă decât acele din Europa. Și atunci Camera de Comerț și Industrie a venit cu idea de a stimula modul sănătos de viață”, a afirmat președintele CCI.