Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a primit 6 unități de tehnică de intervenție3Foto© n4.md

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a primit 6 unități de tehnică de intervenție

, 5 știri, 5 vizualizări

În cadrul evenimentului a participat șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, dl. Kohler Johannes Michael, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale și pompierii voluntari din Austria.

În discursul său, Șeful IGSU a menționat faptul că aceste evenimente au devenit o tradiție multianuală în scopul consolidării capacităților autorităților publice locale în gestionarea situațiilor de urgență. Astfel, cu ajutorul partenerilor din Austria, comunitățile din țara noastră au reușit să creeze posturi de salvatori și pompieri complet voluntare, destinate intervenției primare în situații de urgență. Totodată, oficialul a adus mulțumiri pompierilor voluntari pentru eforturile depuse în transportarea tehnicii, dar și familiarizarea cu activitățile voluntare din Austria.

Reprezentații voluntari din Austria s-au arătat interesați de activitate comunitară din țara noastră și și-au exprimat dorința de a împărtăși din experiența lor oamenilor din Republica Moldova. Mai mult, voluntarii austrieci au menționat că timp de 10 ani au creat un frumos parteneriat cu autoritățile din țara noastră reușind să suplinească posturile voluntare din Republica Moldova cu 60 unități de tehnică.