Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor” a primit primul lot de echipamente din partea USAID4Foto© curentul.md

Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor” a primit primul lot de echipamente din partea USAID

, 5 știri, o vizualizare

Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, care urmează să pregătească specialiști în apărarea cibernetică, a primit, astăzi, primul lot de echipament. Acesta a fost oferit de către Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și este parte a unei donații totale de 600 mii de dolari.

Primul lot de echipament conține computere, servere, centre de procesare a datelor, dispozitive de rețea și alte componente. La eveniment au fost prezenți prim-ministrul Dorin Recean, administratoarea adjunctă a USAID, Isobel Coleman, Ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, și alți oficiali.

Premierul a subliniat importanța asigurării securității cibernetice și a îndemnat oamenii să nu subestimeze riscurile pe care le prezintă. „Odată cu digitalizarea serviciilor publice, a interacțiunii între cetățeni și Guvern, a guvernelor între ele, odată cu amplificarea utilizării instrumentelor cibernetice de către inamici, este foarte important să avem cunoștințele și echipamentele necesare ca să ne protejăm serviciile publice și datele private”, a spus șeful Guvernului.