Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii au rămas fără rezerviști și amestecă în luptă soldați cu pregătiri diferite4Foto© zdg.md

Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii au rămas fără rezerviști și amestecă în luptă soldați cu pregătiri diferite

, 5 știri, 25 vizualizări

În evaluarea frontului de duminică noapte spre luni dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că forțele ruse au abandonat probabil obiectivul de a realiza o încercuire pe scară largă a unităților ucrainene din orașul Donețk până la Izium în favoarea finalizării cuceririi regiunii Lugansk, preluată de Digi24.

În raportul său zilinic, ISW îl citează pe șeful administrației din regiunea Lugansk, Serhiy Haidai, care a afirmat că, probabil, comandamentul militar rus înțelege că nu va putea cuceri regiunea Donețk, dar crede că are capacitatea de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Lugansk. Observațiile sale sunt, în general, în concordanță cu analiza noastră, precizează analiștii americani.

Aceștia mai notează și că comandamentul militar rus va acorda probabil prioritate bătăliei de la Severodonetsk în continuare, cu unele eforturi dedicate întreruperii liniilor de comunicații terestre ucrainene din estul regiunii Donețk.