Invenția savanților moldoveni de la USM a obținut Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva3Foto© realitatea.md

Invenția savanților moldoveni de la USM a obținut Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva

, 8 știri, 3 vizualizări

Savanții moldoveni Gulea și Ion Toderaș, în colaborare cu profesorul francez Sebastien Floquet, au câștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva, ediția a 48-a. Cei doi sunt specialiști la Departamentul de Chimie și Institutul de Zoologie din cadrul USM.

Oamenii de știință au fost premiați pentru invenția „Supliment alimentar pe bază de molybden pentru albine”.  Conform Universității, inovația a fost răsplătită cu o medalie de aur, premiul INPI-Franța, dar mai presus de toate fiind prestigiosul Grand Prix.

„Comunitatea USM are toată admirația, recunoștința și gratitudinea pentru întreaga activitate profesională a savanților Aurelian Gulea și Ion Toderaș. Rezultatele prestigioase obținute de colegii noștri sunt și cel mai bun exemplu de parcurs profesional, construit prin muncă, dedicație, perseverență și pasiune”, transmite instituția.