Iranul a negat informațiile privind implicarea în atacul asupra Israelului3Foto© publika.md

Iranul a negat informațiile privind implicarea în atacul asupra Israelului

, 7 știri, 21 vizualizări

Despre aceasta a declarat reprezentanța permanentă iraniană la ONU pentru Amwaj.media.

"Deciziile luate de rezistența palestiniană sînt independente și sînt invariabil în conformitate cu interesele legitime ale poporului palestinian. Susținem cu tărie Palestina, dar nu participăm la răspunsul acesteia, deoarece este o decizie exclusiv palestiniană", a precizat reprezentanța permanentă într-un comunicat.

De asemenea, aceasta a susținut că rapoartele privind implicarea Iranului în atacul asupra Israelului ar putea fi interpretate ca încercări ale guvernului israelian "de a justifica eșecul și de a-l atribui puterii de informații și planificării operaționale a Iranului".

Anterior, ziarul american The Wall Street Journal a publicat un articol în care susținea că Iranul a ajutat Hamas să planifice atacul asupra Israelului din 7 octombrie și a aprobat punerea în aplicare a acestuia în cadrul unei întîlniri la Beirut, la 2 octombrie. Publicația făcea referire la interlocutori de rang înalt din mișcările Hamas și Hezbollah; informațiile privind implicarea Iranului au fost confirmate și de un oficial european anonim și de un consilier guvernamental sirian.

Israelul are dreptul să se apere în fața atacurilor barbare ale Hamas
Olaf Scholz,
Israel atacă intens Gaza după invazia teroriștilor Hamas. Peste 1.000…