Israel va rescrie versurile cântecului său propus la Eurovision pentru a-și garanta participarea în concurs3Foto1Video© unimedia.info

Israel va rescrie versurile cântecului său propus la Eurovision pentru a-și garanta participarea în concurs

, 5 știri, 4 vizualizări

Eurovision, care anul acesta va avea loc în perioada 7-11 mai în orașul suedez Malmo, se autoproclamă ca un eveniment apolitic și poate descalifica artiștii considerați că au încălcat această regulă. Radiodifuzorul Kan are sarcina de a alege propunerea Israelului pentru Eurovision, relatează hotnews.ro.

Principala propunere israeliană este „October Rain”, o baladă cîntată de solista Eden Golan.

Potrivit versurilor apărute în presă și confirmate ulterior de Kan, include versuri precum „Nu mai e aer de respirat” și „Toți au fost copii buni, fiecare dintre ei” - aparente aluzii la oamenii care s-au ascuns în adăposturi, în timp ce militanți Hamas au desfășurat atacuri în care au ucis sau răpit oameni la un festival de muzică în aer liber sau din alte locuri care au declanșat războiul din Gaza.

Kan a spus că le-a cerut autorilor melodiei „October Rain”, cît și melodiei plasate pe locul doi „Dance Forever”, să revizuiască versurile, păstrînd în același timp libertatea artistică. Apoi va alege oficial melodia pe care o va trimite comitetului Eurovision.