Joe Biden își va anunța candidatura pentru alegeri3Foto© realitatea.md

Joe Biden își va anunța candidatura pentru alegeri

, 4 știri, 4 vizualizări

Potrivit Washington Post și CNN în special, care au citat surse anonime, Joe Biden ar urma să își lanseze campania prezidențială într-un videoclip. Washington Post a menționat data de marți, 25 aprilie, care coincide cu cea a anunțului său din 2019, cînd Joe Biden a intrat în cursa pentru a-l învinge pe președintele Donald Trump, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Cotidianul subliniază însă că planurile echipei lui Joe Biden nu sînt finalizate și că anunțul ar putea fi amînat, transmite Digi.

Deja cel mai în vîrstă președinte în exercițiu din istoria SUA la 80 de ani, Joe Biden ar urma să aibă 86 de ani la sfîrșitul unui al doilea mandat, în cazul în care l-ar cîștiga. Principalul său adversar din tabăra republicană în acest moment este Donald Trump, deschizînd astfel posibilitatea unei revanșe pentru scrutinul din 2020.

În 2019, democratul Joe Biden și-a anunțat candidatura tot printr-un video. Deși mulți l-au văzut inițial ca pe un politician pe tușă, ieșit din lumea politică după încheierea mandatului său de vicepreședinte al lui Barack Obama, fostul senator de Delaware s-a impus, cîștigînd nominalizarea partidului său și apoi învingîndu-l pe Donald Trump.