La Chișinău va avea loc ședința comună a comisiilor pentru drepturile omului din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova© noi.md

La Chișinău va avea loc ședința comună a comisiilor pentru drepturile omului din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova

, 8 știri, 3 vizualizări

Legislativul va găzdui ședința comună a Comisiei drepturile omului și relații interetnice din Parlamentul Republicii Moldova și a Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul Parlamentului RomânieiRomânieiRomâniei. Evenimentul va avea loc marți, 20 iunie.

În cadrul ședinței vor fi abordate subiecte de actualitate, printre care asigurarea drepturilor omului, precum și situația minorităților etnice, a refugiaților și a persoanelor cu dizabilități. Totodată, oficialii vor discuta despre oportunitățile de consolidare a cooperării bilaterale, precum și cooperarea în domeniile de interes comun.

La Chișinău, membrii Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României vor avea întrevederi cu deputații din Grupul de prietenie cu România, cu ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, cu Avocatul Poporului, Ceslav Panico, cu Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.