La Chișinău va fi organizat„ Forumul Social Urban”5Foto1Video© realitatea.md

La Chișinău va fi organizat„ Forumul Social Urban”

, 6 știri, 5 vizualizări

Acesta este organizat de Primăria Municipiului Chișinău cu scopul de a identifica cele mai bune soluții și practici europene de dezvoltare a serviciilor sociale pentru locuitori.

Forumul va reuni peste 100 de speakeri naționali și internaționali, din 30 de orașe și din circa 20 țări, care vor prezenta experiențele și rezultatele lor în transformarea orașelor în spații sănătoase, incluzive, creative, sigure și eficiente energetic. Forumul va cuprinde 13 paneluri tematice și o expoziție socială, unde vor fi expuse materiale informative, promoționale, soluții digitale și produse din activitatea instituțiilor care prestează sau dezvoltă servicii sociale.

Forumul vine într-un context dificil pentru sectorul social, afectat de pandemia COVID-19, criza refugiaților și criza energetică. El a spus că este determinat să consolideze eforturile în vederea dezvoltării orașului și transformării acestuia într-o capitală incluzivă, sigură, prosperă, cu oportunități egale pentru toți, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. El a mai adăugat că orașul Chișinău a înregistrat progrese în acest domeniu, în ultimii ani, și că despre proiectele implementate în Capitală vor vorbi speakerii locali la forum.