La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM a fost inaugurat primul Studio de podcast3Foto© curentul.md

La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM a fost inaugurat primul Studio de podcast

, 5 știri, 2 vizualizări

Studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) își vor putea dezvolta abilitățile profesionale în primul primul Studio de podcast. Și tot în cadrul facultății, va activa și un nou Laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului.

Ambele proiecte au fost realizate cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care a inclus dotarea cu echipamente moderne a celor două studiouri. Mai exact, este vorba despre Mixer de sunet, microfoane de studio, căști pentru podcast și streaming, camere video/aparat foto mirrorless, laptop, boxe, set de lumini pentru studio, stații de editare audio și alte accesorii digitale.

La evenimentul de inaugurare a Studioului și a Laboratorului au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, secretarul General al Guvernului României, Mircea Abrudean, secretarul de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, decanul FJȘC, Victoria Bulicanu, precum și cadre didactice și studenți de la facultate.