La Parlament au avut loc consultări publice asupra proiectului de lege privind Serviciul de Informații și Securitate3Foto© curentul.md

La Parlament au avut loc consultări publice asupra proiectului de lege privind Serviciul de Informații și Securitate

, 5 știri, 11 vizualizări

La Parlament a avut loc consultări publice asupra proiectului de lege privind Serviciul de Informații și Securitate (SIS). La evenimentul organizat de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică au participat deputați, reprezentanți ai SIS, ai Procuraturii Anticorupție, ai Ministerului Apărării și ai societății civile. Discuțiile s-au axat pe normele din articolele care stabilesc atribuțiile Serviciului de Informații și Securitate și ale directorului instituției. Participanții s-au referit la fiecare articol în parte și au venit cu propuneri pentru definitivarea documentului.

PROIECTUL de lege privind Serviciul de Informații și Securitate a fost votat, în prima lectură, în plenul Parlamentului. Documentul are scopul de a asigura independența activității SIS, revizuirea mandatului conducerii instituției, concretizarea atribuțiilor etc.

Totodată, în vederea asigurării independenței în activitatea Serviciului, în proiectul de lege au fost incluse principiile de care se conduce SIS în activitatea sa: independența, imparțialitatea, neutralitatea, continuitatea și consecvența. De asemenea, se propune reglementarea detaliată a atribuțiilor, obligațiilor și drepturilor Serviciului.