Liderul partidului „Renaștere” a avut o întrevedere cu Maria Zaharova6Foto1Video© tv6.md

Liderul partidului „Renaștere” a avut o întrevedere cu Maria Zaharova

, 6 știri, 3 vizualizări

Natalia Parasca, președinta interimară a partidului politic „Renaștere”, a avut o întrevedere cu reprezentantul oficial al Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova. Subiectul principal al întrevederii a fost dezvoltarea cooperării bilaterale, comunică serviciul de presă al partidului “Renaștere”.

Potrivit membrilor formațiunii, partea rusă și-a exprimat dorința de a coopera, ținând cont de legăturile culturale și istorice dintre cele două țări. Părțile au fost de acord că deportările ilegale ale jurnaliștilor de către autoritățile din Republica Moldova încalcă obligațiile internaționale ale statului în ceea ce privește libertatea presei și mass-media, precum și drepturile jurnaliștilor.

„O direcție importantă a activității partidului nostru este integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Republica Moldova este interesată în cooperarea cu membrii Uniunii Economice Eurasiatice, cu sprijinul Federației Ruse, în calitate de principal partener al acestei structuri. În prezent, partidul nostru a inițiat strângerea de semnături în întreaga țară. Dorim să organizăm un referendum și să ascultăm voința poporului cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică”, a declarat Natalia Parasca.