LIVE Forumul economic de la Chișinău – Investiții, Dezvoltare, Integrare Europeană8Foto© gov.md

LIVE Forumul economic de la Chișinău – Investiții, Dezvoltare, Integrare Europeană

, 10 știri, 7 vizualizări

22 februarie 2023, Chișinău - Peste 200 de companii din Republica Moldova, România, Polonia, precum și reprezentanții mediului de afaceri din alte state au participat la Forumul Economic, cu genericul „Investiții, Dezvoltare, Integrare Europeană”. La evenimentul organizat sub auspiciul Familiei Regale a României și cu susținerea Ambasadei României la Chișinău au participat premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și principele Radu.

În discursul său, prim-ministrul Dorin Recean a reconfirmat angajamentul Guvernului pentru îmbunătățirea climatului investițional din țară, menționând că autoritățile vor crea un mecanism eficient de acordare a suportului necesar oamenilor de afaceri care doresc să-și dezvolte afacerile în Republica Moldova.

„Apropierea dintre Guvern și mediul de afaceri este foarte importantă și ne dorim să avem un parteneriat bazat pe un dialog permanent și deschis. Există suficiente motive pentru care investitorii străini ar trebui să vină în Republica Moldova, precum accesul la piața UE, datorită Acordului de Liber Schimb, dar și accesul la piețele de capital”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.