Maia Sandu comemorează victimele primului val al deportărilor staliniste: Tragedia pe care nu o vom uita niciodată3Foto© zdg.md

Maia Sandu comemorează victimele primului val al deportărilor staliniste: Tragedia pe care nu o vom uita niciodată

, 9 știri, 5 vizualizări

Șefa statului a mai precizat că, după război, sovieticii au continuat deportările și au încercat să ne ia tradițiile, valorile și credința. Au închis biserici și mănăstiri, transformându-le în grajduri, cluburi sportive sau spitale pentru alienați, iar bunurile oamenilor au fost confiscate pe nedrept.

„Tragedia deportărilor e tragedia poporului nostru - nu o vom uita niciodată. Avem datoria să păstrăm vie memoria nedreptății prin care au trecut bunicii și străbunicii noștri. Să le onorăm demnitatea umană, care i-a ajutat să țină minte cine sunt și de unde se trag, chiar și în condiții inumane, la capătul lumii.

Să reținem lecția trecutului, respingând ferm orice impulsuri totalitare pe pământul nostru, și să educăm generația tânără în spiritul libertății și democrației, care îi vor pregăti pentru o viață în pace și prosperitate, în Moldova Europeană, parte a lumii libere.