Maia Sandu: Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un articol care nu mai există5Foto© zdg.md

Maia Sandu: Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un articol care nu mai există

, 9 știri, 21 vizualizări

Președintele Maia Sandu spune că decizia Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității articolului în baza căruia a fost evaluat Alexandr Stoianoglo nu zădărnicește planurile autorităților de a numi un nou Procuror General. Potrivit președintelui, Înalta Curte a declarat neconstituțional un articol care nu mai există în legislație, iar noii pretendenți la șefia Procuraturii Generale vor trece prin testul evaluării extraordinare, așa cum se întâmplă cu candidații la funcția de membru CSM sau CSP, notează IPN.

La 9 noiembrie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul din Legea Procuraturii care îi delega Consiliului Superior al Procurorilor competențe în stabilirea criteriilor de evaluare a performanțelor Procurorului General. Președintele Maia Sandu spune că Parlamentul de la Chișinău a rectificat anterior această carență din lege.

„Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un articol care nu mai există, pentru că înaintea Curții Constituționale s-a pronunțat Comisia de la Veneția care a zis că acest articol nu era suficient de bun. Ulterior, Parlamentul a modificat legea cu privire la evaluarea Procurorului General. Respectiv, această constatare a Curții Constituționale se referă la ceva ce nu mai există”, a spus președintele Maia Sandu în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.