Maia Sandu: De 10 ani călătorim liber, fără vize2Foto© realitatea.md

Maia Sandu: De 10 ani călătorim liber, fără vize

, 8 știri, 7 vizualizări

„De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni. Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămînă garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a spus președintele țării, Maia Sandu, transmite Noi.md.

Potrivit șefului Executivului, Dorin Recean, de 10 ani, au fost efectuate peste 30 de milioane de traversări de către cetățenii moldoveni pentru a-și revedea oamenii dragi, mamele și tații, surorile, frații, pentru a merge la studii, pentru a călători și pentru a fi liberi.

La rîndul său, președintele Parlamentului Igor Grosu, a punctat că „10 ani de cînd noi moldovenii călătorim liber, călătorim fără vize. Îmi amintesc de acel prim zbor cu avionul „fără vize”, spre Atena - un moment istoric. Acum este important să prețuim această libertate și să vorbim în continuare despre beneficiile de a face parte din marea familie europeană”.