Maia Sandu, despre cedarea clădirii Bibliotecii Naționale Mitropoliei Basarabiei8Foto1Video© unimedia.info

Maia Sandu, despre cedarea clădirii Bibliotecii Naționale Mitropoliei Basarabiei

, 9 știri, 20 vizualizări

Așa comentează Maia Sandu proiectul de lege înregistrat de un grup de deputați PAS, prin care clădirea fostului Seminar Teologic din Chișinău, în care se află o aripă a Bibliotecii Naționale a R. Moldova, urmează să fie transmisă cu titlu gratuit din proprietatea statului, în proprietatea Mitropoliei Basarabiei, fără drept de înstrăinare, scrie NordNews.

„Autorii acestui proiect de lege vor organiza consultări publice și vor da mai multe detalii. Vom vedea care sînt soluțiile pentru îngrijorările care au fost formulate. E devreme să comentez, pot să spun doar cîteva lucruri. În primul rînd, relația Republicii Moldova cu România nu poate fi într-un singur sens.

Un alt lucru important pe care trebuie să-l spunem este că puținele clădiri istorice din Chișinău care au fost reabilitate – au fost restaurate cu sprijinul statului român. Asta nu înseamnă că noi nu vrem să reabilităm aceste clădiri istorice, dar sîntem într-o realitate economică de care nu putem face abstracție”, a declarat șefa statului Maia Sandu.