Maia Sandu, discurs la cel de-al doilea summit pentru democrație, găzduit de președintele american Joe Biden9Foto1Video© realitatea.md

Maia Sandu, discurs la cel de-al doilea summit pentru democrație, găzduit de președintele american Joe Biden

, 17 știri, 9 vizualizări

„Prim-ministrul a anuntat de o scrisoare emisa de mai multi lideri europeni. Este vorba despre o propunere pe care a inaintat-o Republica Moldova in adresa marilor companii IT pentru protejarea democratiei si combaterea dezinformarii. Sunt sapte tari europene, alaturi de Moldova, care s-au alaturat acestei scrisori comune”, a spus Daniel Voda.

Potrivit purtatorului de cuvant al executivului, apelul este facut in contextul participarii Republicii Moldova la cel de-al doilea summit pentru democratie, gazduit de presedintele SUA Joe Biden, unde participa astazi cu un discurs national presedintele Maia Sandu.

„Documentul mai subliniaza ca Guvernele acestor tari au constatat ca dezinformarea este desfasurata pentru a slabi democratia in general si, in cazul statelor aspirante la aderarea la UE, ca sa deraieze procesele de modernizare in parcursul nostru european. De asemenea, prim-ministrii din tarile vizate fac un indemn ca sa fie unite fortele cu Guvernele democratice si cu societatea civila, ca sa lucram impreuna cu companiile de tehnologii informationale pentru a asigura securitatea societatilor noastre”, a mai adaugat Daniel Voda.

Stabilitatea noastră este în interesul vostru
Joe Biden,
VIDEO Maia Sandu, la summitul pentru democrație organizat de Joe…