Maia Sandu: Federația Rusă vrea o guvernare prorusă la Chișinău5Foto© realitatea.md

Maia Sandu: Federația Rusă vrea o guvernare prorusă la Chișinău

, 6 știri, 3 vizualizări

Chiar dacă astăzi nu există riscul unei agresiuni militare a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova, Moscova nu va renunța ușor la ideea preluării puterii în țara noastră, prin instalarea la Chișinău a unui Guvern proprus. Anume din acest motiv, Kremlinul acționează prin diferite elemente ale războiului hibrid. Declarația îi aparține Maiei Sandu și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

„-Ne confruntăm cu atacuri hibride, dacă pot să le spun așa. -Ce înseamnă aceste atacuri? -Încercări din Federației Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea și avem mai multe probe în acest sens. E clar că Federația Rusă încearcă să își pună la Chișinău o guvernarea prorusă. Aceste încercări pun presiune pe instituțiile noastre, creează  disconfort, dar noi am demonstrat că putem face față acestor presiuni”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, prin aceste acțiuni, Moscova dorește și reîntoarcerea țării noastre în sfera sa de influență, a mai adăugat șeful statului.