Maia Sandu, în urma atacului din Ucraina: Uciderea copiilor nu este despre ideologie sau dezbateri politice6Foto© zdg.md

Maia Sandu, în urma atacului din Ucraina: Uciderea copiilor nu este despre ideologie sau dezbateri politice

, 8 știri, 7 vizualizări

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul Ucrainei după atacul cu rachete rusești, care au lovit un spital de copii din Kiev.

„Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kiev, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile. Uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. Este despre copii nevinovați, despre bombele care lovesc spitale unde micuții luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în brațele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Președinta susține că este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități.

Cel mai mare spital de copii din Kiev a fost lovit luni de o rachetă rusească, provocând pagube mari, ceea ce a dus la evacuarea pacienților. Presa ucraineană scrie că există oameni prinși sub dărâmături. Rusia a lansat un atac extins cu rachete asupra Ucrainei, Ministerul de Interne de la Kiev vorbind de cel puțin 20 de morți și 50 de răniți ca urmare a bombardamentelor.