Maia Sandu la Adunare Generală a ONU: Aderarea Moldovei la UE este singurul mod de a ne proteja libertatea5Foto© tv8.md

Maia Sandu la Adunare Generală a ONU: Aderarea Moldovei la UE este singurul mod de a ne proteja libertatea

, 8 știri, 3 vizualizări

Președinta Maia Sandu a început discursul la cea de-a 78-a Adunare Generală a ONU evidențiind progresele pe care le-am făcut în ultimul an și faptul că rămânem fermi în credința noastră de a avea un viitor democratic alături de țările membre ale UE.

Lidera de la Chișinău a descris situația din regiune menționând că Ucraina, Moldova, Europa și lumea liberă se confruntă cu o agresiune externă asupra valorilor democratice, iar susținerea Ucrainei ne va garanta pacea în regiune. „Susținem ferm victoria Ucrainei, pentru că atunci când Ucraina va fi victorioasă, lumea liberă va fi victorioasă. Acum, mai mult ca oricând, sprijinul pentru Ucraina nu trebuie să scadă. Vă rog să continuați să sprijiniți Ucraina”, a spus șefa statului.

În discursul său de la tribuna ONU, Președinta Maia Sandu a menționat că în Moldova nu are loc un război cu arme însă, în fiecare zi, trebuie să facem față atacurilor hibride și infractorilor corupți, care vor să destabilizeze țara.  ,,Instrumentariul lor hibrid include șantajul energetic, sprijinul pentru separatism, atacuri cibernetice și campanii de dezinformare. Ei au încercat, de asemenea, să răstoarne guvernul nostru ales democratic. Dar de fiecare dată au eșuat”, a spus Președinta.