Maia Sandu, la întâlnirea cu antreprenorii: „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi”3Foto© zdg.md

Maia Sandu, la întâlnirea cu antreprenorii: „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi”

, 5 știri, 7 vizualizări

„Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE” s-a desfășurat joi, 18 aprilie. Evenimentul organizat de Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii a reunit peste 100 de antreprenori locali din toată țara, 14 speakeri din Moldova, Ucraina și România au comunicat în cele patru ateliere de lucru despre integrarea afacerilor de acasă pe piața Uniunii Europene.

Prezentă la eveniment, în mesajul său către antreprenori, președinta Maia Sandu și-a exprimat aprecierea pentru proiectele și ideile în care ei cred, pentru riscurile pe care și le asumă și pentru curajul de a dezvolta afaceri și crea valoare adăugată acasă. „Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre, voi sunteți catalizatorii inovației și motorul creșterii bunăstării în Moldova”, a afirmat președinta.

„Până acum, s-au făcut mai mulți pași pentru a cultiva o relație de parteneriat între autorități și business: Guvernul reduce povara birocratică pentru mediul de afaceri și continuă procesul de dereglementare și digitalizare a serviciilor publice, care economisesc timpul și resursele companiilor moldovenești.