Maia Sandu: Noi suntem generația care va aduce Moldova în Uniunea Europeană și o vom face până în 20302Foto1Video© unimedia.info

Maia Sandu: Noi suntem generația care va aduce Moldova în Uniunea Europeană și o vom face până în 2030

, 5 știri, 6 vizualizări

„În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți” – a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în discursul său susținut în Parlament, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, poate transformările pe care urmează să le facem cu multă sudoare sunt nu doar pentru a garanta intrarea noastră în Uniunea Europeană. Ele trebuie făcute pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Nu putem aștepta să vină europenii să ne măture străzile și curțile, să ne planteze copaci, trebuie să o facem noi înșine. Toată lumea trebuie să lucreze disciplinat ca acasă să fie bine.

„Anul 2023 poate fi unul în care moldovenii încep să creadă în ei înșiși, iar cei care se lamentează că nimic nu-i posibil devin mai puțini. Este nevoie să fim cât mai mulți pentru ca Moldova chiar să fie europeană în 2030. Să fim mândri de noi și să ne uităm cu demnitate în ochii celor care vin după noi.