Marina Tauber rămîne sub control judiciar4Foto© zdg.md

Marina Tauber rămîne sub control judiciar

, 6 știri, 9 vizualizări

Judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul procurorului de prelungire a măsurii preventive controlul judiciar în privința inculpatei și a dispus prelungirea măsurii pentru încă 60 zile, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

"Acuzatorii de stat au solicitat respingerea cererii ca neîntemeiate, din motivul că nu a avut loc nici o ședință lucrativă de cînd a fost trimis cazul în judecată la 19 iunie 2023 și în contextul în care, potrivit art. 20 și art. 345 din Codul de procedură penală (recent modificate), judecarea cauzelor penale privind infracțiunile de corupție se face de urgență și în mod prioritar. În pofida acestor fapte, instanța de judecată a admis cererea părții apărării și a amînat ședința de judecată pînă la data de 27 octombrie 2023", se menționează în comunicatul emis de PA.

Amintim că, pe 19 iunie, a fost trimisă în judecată, cauza penală în privința Marinei Tauber și a persoanei juridice, Partidului Politic "Șor”, scos în afara legii, învinuiți de patru capete de acuzare pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.