Medvedev îl amenință pe ministrul britanic de Externe: Oficialii care ajută Ucraina pot fi o țintă legitimă© jurnal.md

Medvedev îl amenință pe ministrul britanic de Externe: Oficialii care ajută Ucraina pot fi o țintă legitimă

, 4 știri, 14 vizualizări

Marea Britanie este „dușmanul etern” al Moscovei, a declarat miercuri vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizând că orice oficial britanic care ajută Ucraina să ducă războiul ar putea fi considerat țintă militară legitimă a Rusiei, relatează Reuters. Declarația vine după ce șeful diplomației britanice James Cleverly, a declarat că Ucraina are dreptul să lovească „ținte legitime” pe teritoriul rus în scop de autoapărare.

Dmitri Medvedev a declarat că „nătângii de oficiali” britanici nu se gândesc că Marea Britanie ar putea fi „calificată ca fiind în război”, scrie Agerpres.

„Nătângii de oficiali ai Marii Britanii, dușmanul nostru etern, trebuie să țină minte că, în conformitate cu legislația internațională general recunoscută care reglementează modul de desfășurare a războiului modern, inclusiv Convențiile de la Haga și Geneva cu protocoalele lor adiționale, statul lor poate fi, de asemenea, calificat ca fiind în război”, susține Dmitri Medvedev într-o postare pe Twitter, citată de agențiile de presă oficiale ruse.