Mesajul adresat procurorilor de către Ministra Justiției8Foto© realitatea.md

Mesajul adresat procurorilor de către Ministra Justiției

, 9 știri, 3 vizualizări

Veronica MIHAILOV-MORARU, MINISTRUL JUSTITIEI : „Dupa o perioada lunga de asteptare, mai lunga decat am preconizat si ne-am fi dorit, Comisia de pre-vetting a finalizat etapa de evaluare a candidatilor la functiile de membru in Consiliul Superior al Procurorilor.

Astazi, actualul CSP a convocat Adunarea Generala a Procurorilor, pentru alegerea noilor procurori membri in Consiliul Superior al Procurorilor din randul candidatilor care au trecut testul integritatii. Mai exact, este vorba de cinci functii de membru in CSP: una din partea Procuraturii Generale si patru din partea celorlalte procuraturi. Sedinta se va desfasura pe data de 23 august.”

Ministrul a indemnat procurorii sa fie deschisi si sa participe la aceste alegeri.

Veronica MIHAILOV-MORARU, MINISTRUL JUSTITIEI: „Membrii CSP nu sunt alesi pentru ministrul Justitiei sau pentru Guvern, sunt alesi pentru a eficientiza si a imbunatati activitatea sistemului procuraturii. Cetatenii asteapta ca in justitie sa fie procurori integri, onesti si profesionisti, iar dumneavoastra aveti toata libertatea de a contribui la realizarea acestui deziderat.