Mihai Popșoi va participa la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei3Foto© realitatea.md

Mihai Popșoi va participa la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei

, 7 știri, 9 vizualizări

Sesiunea ministerială a marcat celebrarea a 75 de ani de la fondarea Consiliului Europei și a reconfirmat deciziile summit-ului șefilor de state de la Reykjavik, precum și răspunderea internațională a Federației Ruse pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. Primul pas este instituirea Registrului Daunelor.

În discursul său, ministrul Popșoi a menționat cooperarea eficientă a Republicii Moldova cu Consiliul Europei și sprijinul oferit prin intermediul structurilor sale, cum ar fi: Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Comisia de la Veneția. De-a lungul anilor, Consiliul Europei a devenit un etalon de standarde pentru democrație, statul de drept și respectul pentru drepturile omului.

„Am vorbit și despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care este  prioritatea țării noastre. Mizăm pe sprijinul statelor membre ale UE pentru ca țara noastră să finalizeze cu succes etapa de negociere.