Ministerul Culturii despre transmiterea unui bloc al Bibliotecii Naționale în proprietatea Mitropoliei Basarabiei6Foto© zdg.md

Ministerul Culturii despre transmiterea unui bloc al Bibliotecii Naționale în proprietatea Mitropoliei Basarabiei

, 8 știri, 11 vizualizări

Într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, Liuba Lupașco, consultant principal în cadrul Serviciului informare și comunicare cu mass-media a Ministerului Culturii, a declarat că instituția „abia a primit proiectul spre elaborarea avizului general al Guvernului asupra proiectului de lege” și că urmează „să centralizeze informația”, „să consulte poziția Bibliotecii Naționale și a experților în domeniu”.

„Noi abia am primit proiectul spre elaborarea avizului general al Guvernului asupra proiectului de lege. Urmează să centralizăm informația, să consultăm poziția Bibliotecii Naționale și a experților în domeniu, iar pentru aceasta este nevoie de timp. La moment, fără aceste informații, nu e corect sa formulăm o poziție”, a declarat Liuba Lupașco, consultant principal în cadrul Serviciului informare și comunicare cu mass-media a Ministerului Culturii.

Amintim, potrivit unui proiect de lege, înregistrat în Parlament, pe 6 martie, de un grup de deputați PAS, clădirea fostului Seminar Teologic din Chișinău, care a fost naționalizată în perioada sovietică, și în care în prezent se află blocul doi al Bibliotecii Naționale a R. Moldova, ar urma să fie transmisă, cu titlu gratuit, din proprietatea publică a statului în proprietatea Mitropoliei Basarabiei, fără drept de înstrăinare.