Ministerul Educației și Cercetării a lansat un apel public pentru consultarea proiectelor de manuale școlare2Foto© zdg.md

Ministerul Educației și Cercetării a lansat un apel public pentru consultarea proiectelor de manuale școlare

, 5 știri, 7 vizualizări

Pentru a îmbunătăți calitatea manualelor școlare, Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi un apel public pentru consultarea proiectelor de manuale care urmează să obțină avizul ,,Bun de tipar”.

Secretara de stat din cadrul MEC, Galina Rusu, susține că ,,prin această intervenție ne dorim excluderea în totalitate a oricăror potențiale elemente care aduc atingere identității și valorilor naționale; a elementelor rasiste, xenofobe sau de promovare a ideologiei național-extremiste, erorilor științifice sau gramaticale, răspunsurilor greșite, dar și altor carențe, astfel încât manualele care au obținut avizul ,,Bun de tipar” să fie de o calitate cât mai înaltă”.

În cadrul achiziției 2024, MEC și-a propus achiziționarea a 67 de titluri de manuale. Pentru 46 dintre acestea au fost depuse 64 de oferte. Toate ofertele de manuale au fost evaluate de grupuri de 3-5 evaluatori – cadre didactice, selectate prin concurs deschis, care dețin grade didactice și științifico-didactice cu experiență și performanță profesională.