Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea s-a răzgândit – Restricții la importul de cereale din Ucraina nu vor fi aplicate3Foto1Video© noi.md

Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea s-a răzgândit – Restricții la importul de cereale din Ucraina nu vor fi aplicate

, 9 știri, 3 vizualizări

Republica Moldova nu va impune în acest moment restricții la importul de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina. Potrivit vicepremierului Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, volumul de cereale importate de Ucraina în Republica Moldova este în prezent nesemnificativ, fapt ce permite amânarea impunerii unor restricții, așa cum se întâmplă în UE, scrie Ziarul Națonal.

„Interdicția în sine nu ar fi soluționat nimic. Nu ar fi făcut nici prețurile de vânzare pentru agricultorii din R. Moldova mai mari și nici prețurile de cost mai mici. În schimb, ucrainenii introduceau restricții la importul produselor moldovenești și atunci se pierdea foarte mult”, a declarat Bolea miercuri-seara, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Astfel, potrivit vicepremierului Bolea, cea mai mare problemă a agricultorilor în prezent din R. Moldova se referă la costurile mari pe care le-au avut în toamna anului 2022 și prețurile mici la produsele finite.