Ministrul Energiei de la București promite: România ar putea ajuta și Republica Moldova, dacă iarna va fi grea4Foto© realitatea.md

Ministrul Energiei de la București promite: România ar putea ajuta și Republica Moldova, dacă iarna va fi grea

, 6 știri, 6 vizualizări

Gradul de umplere al depozitelor de înmagazinare gaze este în prezent de 100,6% și, cu ceea ce vom mai produce în sezonul rece, ar trebui, într-un scenariu moderat, să trecem peste iarna care vine fără importuri, a declarat, luni, într-o conferință de presă, ministrul Energiei al României, Sebastian Burduja, scrie presa română.

„În actul normativ aferent pregătirii pentru iarnă au fost dezvoltate mai multe scenarii care țin de media temperaturilor și inclusiv de posibilitatea ca România să susțină alte state, în speță să-i susțină pe frații noștri de peste Prut. Într-un scenariu moderat, România nu va avea niciun fel de problemă, având în vedere gradul de umplere. Și vă anunț că astăzi este 100,6%.

Deci, avem peste 100% din rezerva tehnică disponibilă la nivelul capacităților de stocare. Avem cu 400 de milioane, 417 milioane pentru a fi precis, de metri cubi mai mult față de anul trecut, în aceeași perioadă.