Ministrul Energiei, Victor Parlicov, despre pregatirea sistemului energetic al tarii pentru sezonul rece© zdg.md

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, despre pregatirea sistemului energetic al tarii pentru sezonul rece

, 8 știri, 10 vizualizări

R. Moldova este pregătită, în acest an, pentru sezonul rece, „cu mult mai bine decât în toți anii precedenți”, susține ministrul Energiei, Victor Parlicov. Deși nu a anunțat o cifră privind cantitatea de gaze naturale stocate de Energocom pentru a fi consumate în perioada următoare, ministrul s-a arătat convins, în cadrul unei conferințe de presă despre pregătirea sistemului energetic al țării pentru sezonul rece, că gazele vor fi suficiente până la sfârșitul lunii februarie 2024.

„Avem stocuri de gaze. Sunt suficiente pentru a ne asigura până la sfârșitul lunii februarie cu certitudine, probabil și mai departe, va depinde de ce temperaturi vom avea iarna. Cred că dacă vom avea nevoie de gaze naturale suplimentare, vom vedea acest lucru din timp și vom reuși să achiziționăm volumele care ne vor mai trebui. Deocamdată putem fi liniștiți.

Avem contract pe termen lung cu Centrala termoelectrică moldovenească din stânga Nistrului. La fel, ne oferă o siguranță cu privire la volumele livrate, la prețuri stabile. Avem asigurată nu doar securitatea asigurării cetățenilor, dar și prețuri prognozabile.