Ministrul Justiției: Salariile judecătorilor și procurorilor care trec exercițiul evaluării externe vor fi dublate© n4.md

Ministrul Justiției: Salariile judecătorilor și procurorilor care trec exercițiul evaluării externe vor fi dublate

, 5 știri, 7 vizualizări

Salariile judecătorilor și procurorilor care trec exercițiul evaluării externe vor fi dublate. O spune ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, potrivit căreia la următoarea rectificare bugetară vor fi alocate fonduri în acest scop. Ministrul Justiției spune că de majorări de salarii vor beneficia și angajații organelor de autoadministrare, dar și personalul instanțelor judecătorești, notează IPN.

Ministrul Justiției dă asigurări că toți membrii CSM și CSP care au trecut pre-vetting-ul, judecătorii și procurorii care vor trece vetting-ul, dar și angajații CSM, CSP și instanțelor judecătorești vor primi salarii majorate.

„Noi la începutul primăverii am mărit cu 15% salariile judecătorilor, având în vedere și executarea parțială a hotărârii Curții Constituționale. Cu siguranță, urmează să mărim salariile la judecători și procurori, dar doar după exercițiul de pre-vetting și vetting, ca să nu trecem iar prin situația când salariile au fost majorate, iar efectele nu se văd.