Mircea Geoană: Încercarea de a răsturna un regim democratic ales este o operațiune activă în Moldova1Video© realitatea.md

Mircea Geoană: Încercarea de a răsturna un regim democratic ales este o operațiune activă în Moldova

, 5 știri, 7 vizualizări

Moscova poarta responsabilitatea pentru cetatenii rusi din regiunea transnitreana, mandatul contingentului rus de mentinere a pacii din stanga Nistrului isi pastreaza pe deplin actualitatea, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov intr-un interviu acordat pentru TASS.

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: „In Transnistria traiesc, din cate stiu, 250.000 de cetateni rusi. Bineinteles, suntem responsabili pentru ei. In primul rand, este vorba de contingentul nostru de mentinere a pacii si de grupul de trupe care pazeste uriasul depozit de munitii din Cobasna. Noi avem un mandat convenit la vremea respectiva de toate partile si noi credem ca acest mandat isi mentine pe deplin actualitatea si ne vom ghida dupa el”.

Seful diplomatiei ruse a mai spus ca Chisinaul urmeaza o politica vadit antiruseasca in stanga Nistrului. Informatii respinse de autoritatile de la noi.