Mircea Geoană își anunță candidatura la alegerile prezidențiale din România3Foto© noi.md

Mircea Geoană își anunță candidatura la alegerile prezidențiale din România

, 5 știri, 5 vizualizări

În vârstă de 66 de ani, Geoană a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Washington, președinte al Senatului și președinte al Partidului Social Democrat.

Născut pe 14 iulie 1958, la București, Mircea Geoană a absolvit cursurile Facultății de Mecanică, din cadrul Institutului Politehnic București, Facultatea de Drept din cadrul Universității București și „Ecole Nationale dAdministration” din Paris, potrivit datelor de pe site-ul personal și cel al NATO. De asemenea, Mircea Geoană a absolvit în 1999 programul de leadership executiv al Grupului Băncii Mondiale la Harvard Business School și este doctor în economie mondială la Academia de Studii Economice din București, anunță Noi.md cu referire la libertatea.ro

O investigație a jurnalistei Emilia Șercan, publicată în luna iulie în PressOne, arată că teza de doctorat a lui Geoană „Evoluții în zona Atlanticului de Nord. Concluzii pentru integrarea României în structurile euroatlantice”, susținută în 2005, are conținut plagiat din trei rapoarte pe care foștii președinți americani Bill Clinton și George W. Bush le-au prezentat Congresului SUA. Mircea Geoană a reacționat atunci afirmând că este vorba despre „o acuzație falsă”, venită în contextul informațiilor despre o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidențiale.