Moldova a plătit cu 60 de milioane de dolari mai puțin decât dacă am fi procurat gaz de la Gazprom2Foto© noi.md

Moldova a plătit cu 60 de milioane de dolari mai puțin decât dacă am fi procurat gaz de la Gazprom

, 8 știri, 13 vizualizări

Republica Moldova ar putea reveni la achiziția de gaz rusesc, dacă prețul oferit de Gazprom va fi mai mic decât prețurile de pe piața internațională. O spune ministrul  Energiei, Victor Parlicov, potrivit căruia Republica Moldova trebuie să facă o alegere pragmatică și să identifice cel mai bun preț la gaz pentru consumatorii finali. Victor Parlicov spune că Republica Moldova nu a introdus sancțiuni gazului rusesc, ceea ce înseamnă că poate procura gaz de la Gazprom, notează IPN.

Ministrul Energiei nu exclude scenariul revenirii la achiziția de gaz rusesc pentru malul drept al Nistrului din luna aprilie 2024, dacă prețul oferit de concernul rus va fi unul avantajos.

„În doi ani situația s-a schimbat complet. În octombrie 2021, atunci când Gazprom a zis că nu mai livrează volumele necesare, noi nu aveam alte opțiuni decât să procurăm gaz la prețul solicitat de Gazprom. Azi putem alege. Putem cumpăra de la Gazprom, putem cumpăra de pe bursă. Eu îmi doresc ca prețurile pe care le accesăm să fie cele mai bune pentru consumatori.