Moldova a primit premiul pentru cea mai bună soluție digitală în cadrul Summit-ului mondial privind forumul societății informaționale5Foto© publika.md

Moldova a primit premiul pentru cea mai bună soluție digitală în cadrul Summit-ului mondial privind forumul societății informaționale

, 5 știri, 3 vizualizări

Agenția de Guvernare Electronică a R. Moldova (AGE) anunță că a câștigat „Premiul special pentru proiectarea serviciilor digitale”, în concursul organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) și GovStack. Anunțul a fost făcut pe data de 13 martie 2023, în cadrul Summit-ului Mondial privind Forumul Societății Informaționale – World Summit on the Informational Society (WSIS Forum 2023), desfășurat la Geneva, Elveția.

Țara noastră a obținut marele premiu, concurând alături de alți 50 de participanți între care țări avansate din punct de vedere digital, precum Singapore, Germania, Portugalia și altele. Proiectele au fost examinate timp de aproape trei luni, iar printre criteriile de evaluare au fost și alinierea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, precum promovarea creșterii economice incluzive și durabile, construirea unei infrastructuri rezistente și stimularea inovației.

Olga Tumuruc, directoarea AGE, a menționat: „Premiul acordat de ITU și GovStack, în cadrul WSIS 2023, reprezintă un semn de recunoaștere a valorii și oportunităților oferite de Platforma FOD în procesul de furnizare a serviciilor publice în mod digital”.