Moldova dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei6Foto© gov.md

Moldova dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei

, 9 știri, 13 vizualizări

1 aprilie 2024, Chișinău – Rolul Republicii Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei, importanța consolidării infrastructurii regionale și atragerii investițiilor în țara noastră au fost subiectele discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentantul special al Statelor Unite ale Americii pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul oferit ucrainenilor de către partea americană, menționând că acesta reprezintă o investiție în securitatea întregului continent european. Totodată, premierul a accentuat disponibilitatea Republici Moldova de a fi parte la reconstrucția Ucrainei, prin realizarea unor proiecte care vor aduce beneficii atât cetățenilor Ucrainei, cât și celor din Republica Moldova.

„Punem accent pe realizarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii și proceselor logistice, dar și a celor din domeniul energetic. În același timp, dezvoltăm infrastructura de afaceri pentru a atrage cât mai multe proiecte investiționale, orientate inclusiv spre piața și necesitățile Ucrainei”, a spus premierul Dorin Recean.