Moldova și SUA vor aprofunda colaborarea în domeniul securității cibernetice4Foto© zdg.md

Moldova și SUA vor aprofunda colaborarea în domeniul securității cibernetice

, 5 știri, 8 vizualizări

Astăzi, ministrul Victor Parlicov a semnat Memorandumul de înțelegere între Ministerul Energiei și Fundația SUA pentru Cercetări Civile și Dezvoltare (CRDF), reprezentată de directorul Oficiului pentru Europa și Asia Centrală, Mykhailo Verych.

Acordul exprimă angajamentul ambelor state pentru creșterea nivelului general al apărării cibernetice, implementarea și dezvoltarea sistemelor de securitate a datelor informaționale și a sistemelor în care acestea sînt procesate. De asemenea, potrivit înțelegerii, părțile vor intensifica cooperarea în domeniul științific și educațional, vor oferi schimb reciproc de informații statistice și analitice, precum și vor întreprinde acțiuni pentru creșterea nivelului de conștientizare în domeniul securității informaționale în rîndul populației și a functionarilor publici.

“Acest Memorandum marchează un pas important în promovarea cooperării și schimbului de experiență între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii în domeniul securității informaționale și cibernetice. In contextul razboiului hibrid cu care ne confruntam, este necesara fortificarea capacitatilor tuturor instituțiilor statului în domeniul protejarii datelor și prevenirii atacurilor cibernetice”, a menționat ministrul Victor Parlicov în cadrul evenimentului .