Moldova va participa la asigurarea securității Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris9Foto© realitatea.md

Moldova va participa la asigurarea securității Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris

, 10 știri, 6 vizualizări

O echipă a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), formată din treisprezece polițiști și carabinieri, va participa în misiuni de serviciu în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară, Paris 2024. Este pentru prima dată când R. Moldova este reprezentantă în rândul forțelor de securitate și ordine publică la Jocurile Olimpice.

Reprezentând R. Moldova, alături de alte 50 de țări, echipa MAI se va alătura omologilor francezi din domeniul securității publice pentru a efectua misiuni de patrulare pe domeniul public, de pază și protecție a obiectivelor și misiuni de descurajare, în colaborare cu echipe internaționale mixte, sub comanda omologilor francezi.

Ei vor contribui la securizarea terminalelor și a procesului de transport al pasagerilor la aeroportul „Charles de Gaulle”, în scopul securizării zonelor dens populate, precum și la combaterea criminalității prin monitorizarea comportamentelor sau situațiilor care ar putea constitui un risc în vederea combaterii terorismului sau a oricărei forme de criminalitate. Astfel, participarea lor va contribui la creșterea nivelului de securitate și de descurajare în principalele locuri care urmează să fie vizitate de turiștii din regiune.