Nicu Popescu efectuează vizite de lucru în capitalele Portugaliei și Italiei3Foto© n4.md

Nicu Popescu efectuează vizite de lucru în capitalele Portugaliei și Italiei

, 13 știri, 4 vizualizări

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 11 – 15 septembrie curent două vizite de lucru la Lisabona, Portugalia și Roma, Italia, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE, transmite MAEIE.

La Lisabona, ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu João Gomes Cravinho, ministrul afacerilor externe al Portugaliei, Tiago Antunes, secretar de stat pentru afaceri europene, adjunct al prim-ministrului Portugaliei, precum și cu alți oficiali portughezi. La fel, va fi semnat Memorandumul de cooperare dintre Institutul Diplomatic al MAEIE și cel al Republicii Portugheze.

La Roma, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevedere cu ministrul de externe al Italiei Antonio Tajani și va participa la audieri în ședința Comună a Comisiilor pentru afaceri externe ale Senatului și camerei deputaților. De asemenea sunt preconizate discuții cu ministrul pentru afaceri europene Raffaele Fitto.